2016. június 7., kedd

Mire vigyázzunk, ha elmegyünk nyaralni

Sziasztok! Sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a következő bejegyzés, és ma miután szörföltem picit a netten találtam egy oldalt, ahol ilyen felfedezések voltak arról, hogy mik a legfertőzöttebb dolgok az ember életében otthon és nyaralás közben.


                







 Az oldal elolvasása után meg is ütött az inspiráció. Mint a címből is ki lehet következtetni, a bejegyzésben fel fogom hívni a figyelmeteket olyan dolgokra amikre vigyáznotok kell, ha elmentek nyaralni valahova. És mivel hamarosan itt van a nyár, gondoltam ez pont talál a hangulathoz. Ne lépjetek ki, nem lesz unalmas a bejegyzés, bízzatok bennem :)
Jó szórakozást kívánok így este felé :)
Ha tetszett mutassátok ki megajándékozva minket egy pipával  a bejegyzés alatti mezőkre kattintva vagy ha nagyon kedvesek akartok lenni megjegyzéseket is hagyhattok akár a bejegyzés alatt, akár a társalgóban.
Előre is köszönöm.


1. Vigyázzatok a kapcsolókra!

Valamelyik nagyokos  bebizonyította, hogy a villanykapcsoló a legfertőzöttebb tárgy a szobában. Ez eddig oké. Ott élnek a bacik a villanykapcsolón, semmi gond. Nincs mit tenni. Hogy mi a megoldás? Villanyoltás után mindig mossunk kezet. Szar helyzet. Most képzeljétek el magatokat, hogy minden este villanyoltás után, vakmerő sötétben elmentek a fürdőbe ( itt sem kapcsolhattok villanyt ) kezet mostok majd visszamentek. Persze, közben minden szentségtelen, apró tárgyba belerúgtok. UUUU... Most már értelmet nyertek a tapsolással felkapcsolható lámpák...

2. Ha strandon, vagy tengerparton vagytok, ne béreljetek ki napágyakat!

Első sorban minden ember felfekszik és rárakja a lábát, így hát BUMM már is meg van fertőzve baktériumokkal. Ezután ráültök ti és máris rajtatok van egy csomó baci. Irtó szomcsi :(
Másod sorban pedig sosem tudhatjátok, hogy ki ült előttetek rajta. Lehet, hogy egy gyermek odapisilt. Kellemes nyaralás kívánok.

3.  Az éttermekben ne üljetek le a székekre vagy esetleg kanapékra!

Ugyanaz a sztori mint az előző pontban. Szerintem toljátok félre a székeket és egyetek lábon. Nem fognak megbámulni az étteremben.

4. Ne használjátok a szállodai párnákat!

He szállodában töltitek a nyaralási estéiteket, vagy bárhol máshol, mint a saját szobátokban, akkor jó, ha tudjátok, hogy a párna is egy nagyon fertőzött tárgy, hiszen

 1. Nem biztos, hogy a párnahuzatokat 100 fokos vízben mossák ki. Igazából nem értem, hogy akarják kimosni 100 fokos vízben őket, hiszen ha a víz hőmérséklete eléri a 100 fokot elkezd párologni. De lényegtelen is, ez nem az én dolgom. Visszatérve...

2. Attól, hogy kimossák a párnahuzatot, a párna még mindig hemzsegni fog a baciktól.

Megoldás??? Vigyetek otthonról párnát. Ha nem, tegyetek a párnára egy törülközőt vagy egy sálat ( hátha a fejedre tekeritek és megfulladtok álmotokban ). Ne aludjatok egész  éjjel.   A döntés csakis rajtatok áll.

5. A bevásárlóközpontokban ne használjatok vásárló kosarakat / kocsikat

 Egy nap alatt több százan fogják meg ugyanazokat a tolókocsikat vagy bevásárló kosarakat, ennek eredménye pedig az, hogy hogy az egész egy bacitanyává alakul ki. Megfogjátok, bacis lesz a kezetek. Beleteszitek az élelmet, bacis lesz.

Megoldás : Ezentúl minden terméket a kezetekbe hordjatok. Csak vicceltem :)
                  Amint hazaértetek mossátok meg a kezeteket és a termékeket is. Nem számít, ha étel, játék, körömlakk, fertőtlenítő szer dobozza, mossátok le vízzel!

6. Ha egy hotelszobában vagytok NE nyúljatok a távirányítóhoz.

Pár vizsgálat kimutatta, hogy egy szállodai, kórházi szobákban a távirányítóra fordítanak a legkevesebb figyelmet, így az az egyik legmocskosabb tárgy ezekben a helyiségekben. Képzeljétek el, hogy azok a tudósok a rengeteg baktérium mellet ürüléket és... és spermát találtak a szállodai/kórházi távirányítókon. Tehát ha olyan vagy mint én és TV nézés közben eszel, nagy esélyed van arra, hogy mások ürülékének a maradványait is a szátokba tegyétek. Ne is mondjam, hogy nagy esélyetek van arra is, hogy mások gyerekeit fogdossátok, miközben a csatornák között szörföltök. Milyen felelőtlen szülők, ott hagyni csak úgy a gyerekeiket.


Nos... remélem tanultatok is valamit a bejegyzésből, azon kívül, hogy szórakoztatok egyet ezen a gyönyörű  keddi délutánon. Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy van egy E-MAIL címünk, meg egy FACEBOOK oldalunk ( mind a kettőt megtaláljátok az oldalsávban)  ahova elküldhetitek a kérdéseiteket, amire feleletet vártok, legyen az bármilyen témával kapcsolatban is, megpróbálunk segíteni nektek. A kérdéseiteket a KÉRDEZZ FELELEK menüpontban találjátok meg. Ezen kívül ha van, bármilyen vicces képetek/videótok/történetetek vagy akármi mást, amiről szeretnétek bejegyzést olvasni, küldjétek el nekünk. Reméljük tetszik nektek a blogunk.
Timi voltam
Viszlát.

                                                 


Forrásanyagok :

https://www.buzzfeed.com/carolynkylstra/germs-germs-germs?utm_term=.dmrKKR3AG#.od1MMPVmn

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjc68ar7ZXNAhXLvBQKHfThBM4QFgguMAM&url=http%3A%2F%2Flist25.com%2Fthe-25-dirtiest-things-you-touch-every-day%2F&usg=AFQjCNHM_kzAqIA2A8iR9yS3_Xg7NI4YQg&sig2=Ynlf_kImoH_EXjctiZDtVg&bvm=bv.123664746,d.bGs

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjc68ar7ZXNAhXLvBQKHfThBM4QFggmMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.sparkpeople.com%2Fresource%2Fslideshow.asp%3Fshow%3D119&usg=AFQjCNGLXVY3LBeiV4r-z6-wcPMQd80aUA&sig2=mqGz2q7a7f2lRhhlmnyJeQ&bvm=bv.123664746,d.bGs















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése